Νέα / Blog

Δαχτυλομπογιές – Mind The Art

Η ζωγραφική, αποτελεί ένα τρόπο έκφρασης και δημιουργικότητας. Συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του παιδιού. Έτσι λοιπόν, κάθε παιδί το οποίο θέλει να σχεδιάσει έχει την ευκαιρία να επιλέξει το εργαλείο που ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα και τις ανάγκες του την εκάστοτε στιγμή!

Ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά των παιδιών είναι οι Δαχτυλομπογιές. Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν να βάζουν τα δάχτυλά τους μέσα στα χρώματα, να λερώνονται και να παίζουν με την ψυχή τους! Το αισθητηριακό παιχνίδι σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό, και έχει απεριόριστα οφέλη.

Τα πρώτα αυθόρμητα αποτυπώματα
  1. Ολόκληρο το χαρτί : Ανοιχτό, Κοινωνικό και Ευπροσάρμοστο παιδί, το οποίο αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια για τα αγαπημένα του πρόσωπα.
  2. Κάτω μέρος / Αριστερά : Ανάγκη για προσοχή και προστασία, ιδιαίτερα από την μητέρα
  3. Πάνω μέρος / Δεξια : Ζωντάνια, Φαντασία, Ευρηματικότητα, Διάθεση για δημιουργία

 

Αρνείται να ακουμπήσει τις μπογιές

Δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί αν το παιδί διαμαρτύρεται και αρνείται να ακουμπήσει τα χρώματα ή φοβάται να λερωθεί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι, αφού το καθησυχάσετε να βουτήξετε και οι ίδιοι τα χέρια σας στις μπογιές. Αν και πάλι το παιδί εξακολουθεί να είναι αρνητικό δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πιέσετε παραπάνω!

Η αντίδραση αυτή μπορεί να οφείλετε συχνά σε ενδεχόμενη αυστηρή και εμμονική αγωγή σχετικά με την καθαριότητα.

Ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο Instagram Post !


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΔΑΧΤΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ
12 Μηνών - 2 Ετών

Ακόμη και τα βρεφάκια μπορούν να ανακαλύψουν τις δαχτυλομπογιές, πάντα με ασφάλεια!

Τοποθετήστε σε έναν καμβά ή σε ένα χαρτονάκι μερικές σταγόνες από τις Δακτυλομπογές Carioca baby  .

Έπειτα, βάλτε προσεκτικά το αντικείμενο σε ένα σακουλάκι πολλαπλών χρήσεων και ασφαλίστε καλά. Σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος το παιδί να έρθει σε επαφή με το χρώμα.

Τέλος, αφήστε τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν την υφή του χρώματος και την μαγεία της ανάμειξης. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

 

 

2 - 4 Ετών

Μια πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα για παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας!

Θα χρειαστείτε έναν μεγάλο καμβά, μια χαρτοταινία και τις Djeco δαχτυλομπογιές παστέλ σε σωληνάριο !

Επιλέγετε την λέξη που θέλετε να αναγράφετε στο έργο (για παράδειγμα FAMILY) και την γράφετε με την χαρτοταινία. Το σημαντικό είναι η χαρτοταινία να έχει κολλήσει πολύ καλά πάνω στον καμβά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να μουτζουρωθεί η λέξη.

Μετά, ρίχνετε μερικές σταγόνες από διαφορετικά χρώματα σε διάφορα σημεία του καμβά και αφήνετε να παιδιά να τοποθετήσουν τις παλάμες τους σε όλο τον πίνακα. Καλό θα ήταν να μην σύρουν τα χέρια τους πάνω στην υγρή μπογιά, αλλά να ακουμπούν ταμποναριστά, έτσι θα αποφύγουμε την δημιουργία μουτζούρας.

Μόλις τα χρώματα στεγνώσουν πλήρως -όχι νωρίτερα- αφαιρούμε την χαρτοταινία και είναι έτοιμο για κρέμασμα στην αγαπημένη μας γωνία του σπιτιού!

4-8 Ετών

Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν! Παρακάτω υπάρχουν μερικές ιδέες για το τι μπορεί κανείς να κάνει μια παλάμη ή ένα πατουσάκι.

Θα χρειαστείτε ένα μπλόκ ακουαρέλας ή κάμβα, τις Δακτυλομπογιές Groovy 6 Χρώματα και πολύ φαντασία!